Elek Grusyor

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Elek Grusyor
Navn Tore Svanemsli
Født 20 år før Stjernefallet
Nasjonalitet Starvald
Yrke Hoffklok
Spilt på Andre Akt
Spiller Tore


Elek Grusyor er klok i Starvald og Stars fremste rådgiver ved hoffet i Starvald. Elek er en progressiv klok i den grad det er mulig å kalle en klok progressiv. Han er i stor grad i opposisjon til en del andre kloke som han oppfatter som gammeldags og lite villige til å komme med løsninger og jobbe aktivt til Starvalds beste. Ved midtsommersritet i Lyvin len midtsommer år 23 kom han uanmeldt sammen med en gruppe av Stars rådgivere for å observere ritet. Til tross for spillet som foregikk ved midtsommersritet og alle anklager som i ettertid ble rettet mot hoffet og beskyldninger om inflytelse av hekser, så kom Elek tilbake til hoffet uten en skrape i lakken. Og med sin posisjon som Hoffklok og Stars nærmeste rådgiver betydlig styrket og ikke minst hans posisjon som en maktfaktor i Starvald, med flere personer som kanskje spilte for høyt og tapte godt plassert i lomma si.

I ettertid ble det utførte endel veldig offentlige og høylytt avsetninger i Stars nærmeste krets, mange vil si at dette kanskje ikke ble gjort så mye for å rydde opp, men for å gi inntrykk av at det ble ryddet opp. Grusyor benekter selvsagt dette på det sterkeste.

Grusyor har blitt sett utenfor Starvalds grenser og deltok noen uker etter midtsommerritet på en metafysisk konferanse i Vilkafjord, hvor betydningen av det siste symbolet i den nye magiske sirkelen ble diskutert