Eberyok

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Important.pngHemmelig: Denne artikkelen inneholder lite kjent informasjon. Mange vet at Eberyok står bak Tåka, få vet mer om ham. (Om merking av sider)

"Fra alvenes rekker ble mørket skapt
Månen drikker ditt blod

Men herskeren falt og hans rike gikk tapt
Løgnen skal være din bror"

Bakgrunn

Eberyok (med trykk på andre stavelse) var en av de første alvene, en kriger og jeger som i likhet med andre dyrealver levde for jakt. Etter hvert ble frykten byttet hadde for ham det viktigste, og oppslukte ham fullstendig. Over tid ble han det første Mørket, og forsvant fra alvenes rekker. Fordi han ikke var dødelig og heller ingen demon som måtte bøye kne for demonenes hersker fryktet Yk ham. I en voldsom krig mellom Ilden og Mørkets skarer ble Eberyok kastet fra tronen, etter at demonen Arsyk hogg av ham sverdhånda. Deretter blei Ebdek satt inn i hans sted, og i tusenvis av år var det svært få som i det hele tatt hørte om Eberyok.

Etter Stjernefallet forsvant alle demonene, og det var ingen som kunne hindre ham i å ta tilbake makta. Tåka er det viktigste våpenet hans.

I dag

Man vet i dag lite om Eberyoks motivasjon og agenda utover å spre frykt, men det er almenn enighet om at han er den mest aktive overmenneskelige entiteten som finnes, og at han villig deler ut gaver og krefter til de som vier sitt liv til ham. Det er rapportert om tegn til tilbedelse i mange land, men det ser ikke ut til at disse gruppene samarbeider.

Bilder