Dommerkulten

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Dommerkulten oppsto i Tharaneos, rundt profeten Valias. Valias er visstnok en Altheer som reiste til Kroam for forstå mer av hva som skjedde med verden ved Stjernefallet. Der fikk han en rekke visjoner om Dommeren og Dommens natt, samt de fire manglende tegnene i den nye sirkelen. Dette har han har skrevet ned i Dommens bok. På veien tilbake til Kroam fikk han en visjon om å grunnlegge templer for de fire nye tegnene.

Vel tilbake i Tharaneos begynte han å fortelle folk rundt seg om hvilke åpenbaringer han hadde fått. Han fikk snart en tilhengerskare rundt seg, og kulten i Tharaneos talte 250 medlemmer i år 14 e.S.. Valias valgte den vinteren ut tjuefire av sine kultbarn til å reise ut og bli tempelgrunnleggere.

Fire grupper av seks mennesker, tre kvinner og tre menn, en mann og en kvinne av hver av de tre hellige fargene gul, rød og blå, skulle reise i hver sine vindretninger. Der de fant et egnet sted skulle de opprette et tempel. Dette er et langtidsprosjekt, da Barnets tempel må opprettes av barn av noen av medlemmene i gruppen som reiste mot sør, mens Dødens tempel må opprettes i Åndeverdenen av to av østgruppens døde medlemmer. Disse medlememene må erstattes i den gruppen som på jorden skal ære denne verdens representasjon av det egentlige Dødens tempel i Åndeverdenen. Kvinnens tempel skal grunnlegges av to av medlemmene i den gruppen som reiste mot øst. Mannens tempel skal grunnlegges av to av medlemmene i den gruppen som reiste mot nord.

Se også