Diskusjon:Skjoldregler

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Tjenestetid

Treng vi eigentleg denne? Tilnamn som Harkan Sebratommel og banning og sverting over strekar som blir vaska vekk i løpet av ein kveld på laiv er to argument imot. Tanken var vel å ha eit tydeleg teikn på kven som er veteran og ikkje, men det blir voldsomt mange strekar på enkelte rollar etter kvart... --Asbjørn 29. Oct 2010 kl. 08:28 (CEST)


Ja, vi trenger en greie som betegner tjenestetid. Men det kan godt være noe annet.--Espen 29. Oct 2010 kl. 10:04 (CEST)

Hva med å gå over til at etter 5 års tjeneste er det ikke viktig hvor mye en har av erfaring før det har gått fem år til. Dermed markerer man kun 5 på tvers for de første 5 år. Der etter får man en på langs for hvert 5 år.

10 år:

      ----------- 
 Tommel: ( ) |||||_
      -----------

15 år:

      ----------- 
 Tommel: ( ) |||||=
      -----------
--HansO 29. Oct 2010 kl. 10:17 (CEST)

God idè. En periode med tjeneste har jo til nå vært 4 år (2 ved Tåka), så 5 er kanskje ikke den beste delingen? Vi har vurdert å redusere, det må jeg ta opp med Trond. Kanskje man heller skal sette et merke for hver periode? Det er ikke SÅ mange roller som har sebratommel. En annen løsning som har vært påtenkt er at man kan verve seg for enten 2 eller 20 år.--Espen 29. Oct 2010 kl. 10:53 (CEST)

Jeg har i grunn tenkt at det ikke er nødvendig å forholde seg til tommelstripene på laiver der det ikke er et spesifikt poeng å forholde seg til tjenestetid. Men på laiver der det er et poeng synes jeg at en strek per periode er kult.
Tidligere har en tjenesteperiode vært 4 år i fredstjeneste og 2 i krigstjeneste, (ikke bare ved Tåka men all aktiv tjeneste i strid). En måte å skille mellom krig og fredstjeneste-striper er å la fredstjeneste ha et åpent felt i midten, slik at det i effekt er to streker ved siden av hverandre. På den måten kan man også markere avbrutt tjeneste ved å tatovere en halv strek.
--Kristian 29. Oct 2010 kl. 20:33 (CEST)

Jeg er enig i at en strek per avholdte tjenesteperiode er en god ide. Og en halv eller noe tilsvarende for avbrutt tjeneste. Men dersom man skal begynne å inkludere variasjoner for fredstid eller krigstid så tror jeg det fort blir rotete. Jeg synes at man heller lar "prikkene" for tjenestested tale litt mer for hvor mye "verdt" hver strek er. Og så kan man ha grunnideen at 2 år stridstjeneste gir omtrent like mye erfaring som 4 års fredstjeneste. Synes jeg i hvert fall.
--Trond 05. Nov 2010 kl. 13:22 (CEST)