Diskusjon:Restemagi

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Veldig bra greier, dette. Spelbart, logisk (iallfall relativt) og konsekvent. :)

Men det er ein ting eg lurer på. Det store problemet med magi etter Stjernefallet er jo kor ein skal henta krafta frå. Strømmen har gått, og berre eit og anna batteri ein finn nederst i kjøkkenskuffen fungerer framleis. Du skriv at ein må innta ein eller annan form for gammal magi før eit rituale, enten i form av ein drikk eller ved å fortæra ein amulett e.l. Slik eg ser det, er det krafta i denne magien som burde bestemma effektnivået for ritualet, ikkje kor mange teikn kvar fokusgjenstand representerer. Dersom gjenstandane bestemmer krafta i ritualet, burde dei bli brukt opp (iallfall over tid), med mindre dei faktisk i si tid var laga for å vera magiske batteri.

Eg synst magi i denne postapokalyptiske verda blir kulare dersom slike jury-rigga metodar som dette aldri er stabile og permanente. Ein må stadig finna nye gjenstandar, og vokta dei få ein har med livet for å bevara restane av den gamle magien.

--Asbjørn 6. jul 2011 kl. 08:30 (CEST)


Jeg er enig i Asbjørn på dette punktet. Den viktigste grunnen til at vi tok livet av den gamle magien var fordi den var for mektig og skapte ubalanse i spill. All magi etter Stjernefallet burde være ustabil, uforutsigbar og absolutt ikke evigvarende. Om folk fortsetter å tappe objektene vil denne magien til slutt forsvinne helt. Dette kan i seg selv skape masse godt spill, og det er i grunnen det viktigste. Det burde også være stor kjangs for at magien feiler eller gir uventede bieffekter. Mange av de magiske gjenstandene laget før stjernefallet hadde flere funksjoner, noen bedre gjemt enn andre. Jeg vet om i allefall en skikkelse som vil prøve å finne slike objekter kun for å bevare dem, ikke bruke dem..
--Gustav 6. jul 2011 kl. 10:47 (CEST)

Enig i prinsippet, men det kan fort ende opp med at magien ikke blir spillbar i det hele tatt. Det er ikke mange magiske gjenstander som finnes igjen, og hvis man stadig må lete etter nye ender det fort opp med at man ikke bruker den i det hele tatt. På Legender endte jeg opp med å kvie meg skikkelig for å bruke magien min, fordi jeg visste at bieffektene kom til å bli så fæle. Men, til syvende og sist er det Kristian og Jørn som må svare for akkurat dette punktet. :)
Tanken med at man måtte innta en drikk, var for å skape en link mellom en selv og den gamle magien. Pluss at det var et ekstra kompliserende ledd, noe som er med på å gjøre juryrigging kult.
--Helge 6. jul 2011 kl. 13:05 (CEST)

OK, jeg føler det er på sin plass å presisere litt her.
Jeg har ingenting imot at dette systemet blir endret på, eller at premissene viser seg å være andre enn de jeg forfektet på Legender. Det kan bety at rollen min hadde teorien litt om bakfoten, hvilket jo faktisk ikke bare er mulig, men plausibelt. Voral hadde målt parametrene slik at det var gjenstandene som ga kraften - og dette kunne bety for eksempel at han måtte ta med ekstra gjenstander bare for å få litt ekstra oomf, selv om tegnene på dem ikke hadde noe i ritualet å gjøre. Men for all del, han kan ha målt feil, eller målemetodene kan ha vært misvisende. Eller kanskje en kombinasjon? Gjenstandene gir så mange a.e. som det står, mens drikken gir ti ganger så mye, og kostnadene er egentlig mye høyere enn det han har målt dem til?
Jeg vil heller ikke utelukke at det kan være slik at gjenstandene faktisk blir tappet over tid. Det åpner imidlertid for en helt annen debatt, nemlig hvordan magiske gjenstander fungerer i utgangspunktet. Hvor får en beskyttelsesamulett kraften fra? Er den evigvarende når den blir brukt slik som den var tiltenkt, eller vil den bli tappet over tid da også? Fungerer den hele tiden eller bare når du har den på?
Kjør metafysisk debatt!
--Helge 7. jul 2011 kl. 15:50 (CEST)

Tanken min/vår bak dette systemet var at Voral på en eller annen måte greide å blande effektene til de magiske gjenstandene for å skape en ny effekt. Altså at han ikke trakk ut ren magisk kraft fra dem, men at han blandet sammen selve effekten. Det er tidligere sagt at den magiske effekten til en gjenstand ikke tapper den for kraft. Jeg er usikker på hvorfor, men tenker at det muligens skyldes at den magiske gjenstanden en del av skaperverket, og dens natur er å gi en gitt effekt. Eller noe sånt.
Men altså: Tanken er at man kan blande effekten av flere gjenstander, og oppnå en ny effekt pluss en bieffekt fra de tegnene man ikke bruker. Vi etablerte vel mer eller mindre at Voral har eksperimentert seg frem til noen få blandeeffekter som fungerer, med de spesifikke gjenstandene han har med seg. Jeg ser for meg at han har holdt på en stund, med en god del forskjellige gjenstander på jakt etter en god del forskjellige resultater.
Når det gjelder selve effekten tenker jeg at den godt kan være ustabil, særlig om man utfører ritualer mange ganger på kort tid. Jeg synes at kraften godt primært kan være begrenset av drikken, men at effekten også kan bli kraftigere og/eller enda mer ustabil ved bruk av spesielt kraftige gjenstander.
Jeg synes den offisielle inlaiv-teorien godt kan videreføre amulett-ekvivalent-systemet, inntil det blir motbevist. :) Så kan vi heller spesifisere hvordan det fungerer offlaiv på wikisiden.
--Kristian 25. jul 2011 kl. 16:14 (CEST)