Diskusjon:Hvordan spille Kiltaner

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Det står "For adelige er det viktig at det ikke blir barn av sidesprangene, da det vil skape kaos i arverekkene." - men skaper det ikke kaos i arverekkene for borgerskapet også? Det er da alltids hus og eiendeler som skal fordeles når noen dør, hvordan funker det blant de ikke-adelige? Ingrid 4. jan 2007 kl. 22:30 (CET)


Borgerskapet har ikke arverett. Retten til arv er på mange måter definisjonen av Adelighet i Kiltan.
Arnfinn - dlr

Betyr det at borgerskapet ikke eier sine egne eiendeler? Hvem eier dem i så fall?
Ingrid 5. jan 2007 kl. 12:30 (CET)

Vi tar ett forbehold først: Med mindre det er misstanke om kriminalitet tar ikke Tronen tak i Borgerskapets arv. Generellt sett blir Borgerskapets formuer ansett for så små at de ikke gir dem stort hensyn.
I følge Fundamentet skal akumulert formue i Borgerskapet tilbake til tronen ved eiers død. Men det skilles mellom privat og bedriftsformue.
DVS: Alt gods og krøtter knyttet til bedrift som ikke nedlegges kan gies til den som overtar bedriften uten at Tronen griper inn i dette.
Hvis bedriften skal nedlegges samles godset og gies ansvarlig greve. I de fleste tilfeller selges da dette utstyret til andre som kunne trenge det for å starte opp ny bedrift.
Din private akumulerte formue (saltmat og søtmat og penger og gull(: ) kan gis til hvem som helst uten at Tronen griper inn. Har du ikke gitt din formue til noen vil den returneres samme Greve. De Kiltanere som har sjansen til å se enden komme dør uten eget eie. Alt er gitt bort før døden inntreffer.
Men; og dette er et relativt stort men:
Skulle du ha samlet en stor formue vil du for bli foreslått tilgang til Quabal Cirhaana og kanskje etterhvert Adelskap, som gir deg eierrett til formuen din, som også gir deg andre rettigheter når det gjelder arv. osv osv.
Det står mer om dette i fundamentet (sukk) og det kommer mer når Quabal Cirhaana er ferdig.
Systemet favoriserer adelen, men det er også meningen.
Arnfinn
Takk for hjelpen Asbjørn! Dette er gull verdt!
Arnfinn

Ok, da skjønner jeg mer, tror jeg - arv i borgerskapet foregår kun ved testamentering, og det er ingen arverett som sådan innad i slekter og familier. Stimmt?
Men det er en ting av det du sier der som jeg ikke skjønner. I følge Fundamentet er det slik at "Ingen arv, verken i sin helhet, eller i deler skal fordeles før avgiver er død. Forskudd på arv er et Fundamentsbrudd." Vil det ikke da være fundamentsbrudd å gi bort alt man eier før man dør?
Ingrid 5. jan 2007 kl. 17:51 (CET)

Ikke for borgerskapet :) De har jo ikke arverett. Men ingen kan nekte dem å gi bort alt sitt gods og alle sine appelsiner. Adelen har andre forpliktelser.
Arnfinn altforseint på fredag for å tenke klart