Diskusjon:Heraldikk

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Arnfinn skrev på artikkelsiden:
"Det må være en distinkt forskjell mellom de forskjellige nasjoners heraldikk. Jeg foreslår at de som etterhvert føler for det tar sin nasjons heraldikk for seg, men det bør kanskje være til en viss grad en diskusjon ... hvor begynte heraldikken, og på hvilken måte påvirket den DIN nasjon? Heraldikk er ikke nødvendigvis noe alle nasjoner MÅ ha. Men det bør til en viss grad følge land med lenger kulturelle tradisjoner, eller land med lange militære tradisjoner."


Her er åpningsteksten fra artikkelen på wikipedia om : Heraldikk

Heraldikk (engelsk: heraldry, tysk: Heraldik og fransk: blason) er kunnskapsområdet eller vitenskapen om våpenmerker (våpenskjold), det vil særlig si offentlige våpen, enkeltpersoners våpen, slektsvåpen, private korporasjoners våpen og fantasivåpen. Betegnelsen heraldikk brukes også om faktisk forekomst av våpenmerker.

Heraldisk kunnskap brukes blant annet til å konstruere - sette sammen - nye våpen, utforme avbildninger og beskrivelser av våpen, analysere og systematisere eksisterende våpen, eller som hjelpemiddel - hjelpevitenskap - for historiske og andre fagområder (slektshistorie, kunsthistorie med flere).

--Espen 6. sep 2006 kl.11:16 (CEST)