De glemte

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er et inlaiv dokument som går nærmere inn på en rekke demoner.

De Glemte

Beanak
Han som vandrer i mørket, ubeskyttet og glemt. Tjener av Ebdek. I Tronesalen sitter han på høyre side, tre plasser bak Ebdek. Før De Syv Kongers Rikes fall var han en vandrer, en ingen brydde seg om. Som hevn mot verden tok han sitt eget liv. Han ble oppdaget av Ebdek og gitt sin nye tilverelse i hans rekker av demoner.

Saek
Den griske og hemmelighetsfulle. Da han levde var han en skatt mester som underslo mengder av gull for sin konge. Han ble hengt om natten som straff, og har alltid siden hatt brukket nakke. Han sitter overfor Abebyk.

Abebyk
Han som kalles Den Svake. Slave av Ebdek. I tronesalen sitter han på høyre side fem plasser bak Ebakaryk, ved siden av Kyebark. Det er ikke funnet noen historie om denne demon.

Raak
Krigeren som verden fordømte. Tjener av Yk, den femtifjerde av Dødens Arker. I tronesalen sitter han på venstre side, femten plasser bak Kabek ved siden av Arybek. I den fjerde krigen var han blandt de mest fryktede av krigere, han var hensynsløs og brutal. Han kjente ikke frykt heller ikke medlidenhet. Alle sine offere ble kuttet hodet av og hodeskallen ble plassert i hans tempel til ære for Døden selv. Verden fordømte han, henrettet han, kuttet hodet av han. Evig ble han fordømt og er siden det glemt i historien.

Ybuk
En drømmemester som undertrykket et helt folk ved å gi dem onde drømmer. Han reiste selv inn i mørket og siden til Dødsriket for å leve evig der. Sitter sytten plasser nedenfor Ebdek.

Ysbyk
En opprører som forsøkte å ta makten over verden i den tredje krigen. Han ble hentet av Yk, og har alltid siden forsøkt å overta makten i Dødsriket. Hans største drøm er å herske over alle verdener. Sitter tre plasser nedenfor Kongen.

Ylark
En kvinne som tilba kjærlighetens gudinne, og gav seg selv til demonene i kjærlighetens navn for å redde sin elskede fra Døden. De ble begge lidende demoner. Hun sitter til venstre for Orask, overfor Naruk.

Naruk
Naruk var en gud som satt på uendelige mengder kunnskap, men han ødela den i god hensikt, og ble forvist av de andre gudene. Sitter tre plasser over Syk.

Orask
Kampmagiker som solgte sin sjel til Ebdek for mere makt. Han sitter på mye glemt kunnskap. Sitter fire plasser nedenfor Sark.

Debyk
Debyk er den hundreogandre av Arkene. Han døde under fullmånen i forsøk på å redde sin familie fra røvere.

Kebark
Drepte sin familie for et sverd. Sverdet har han enda...

Rosnak
Den første av Arkene, og den første magiker som døde i kamp. Han skapte seg om til et vesen med vinger og hud av metall. Han døde i den andre krigen da han ble truffet av en pil fra mestertrubadurens bue. Han er derfor enøyd. Sitter midt i salen, øverst, rett nedenfor Yk.

Usyk
Bedrager. Samler av kunnskap

Besk
Adaansk general

Bylyk
Kastet ut av åndeverden. Var åndemagiker som kontrollerte for mye.

Yk
Desillusjonert drømmer

Ysmaebk
Prest. Hykler fra Ciran. Lot folk bli trygge på mørket. Kongens herold

Rebenk
Den andre av Arkene En bøddel som ble jaget fra landsbyen og siden hevnet seg ved å drepe halvparten av dem. Han ble brent, og har aldri siden hatt noen annen kropp enn ilden. Han er Yks fremste Torturist og Bøddel. Sitter overfor Rosnak, ved siden av Arsyk.

Sebryk
Den tredje av Arkene, og den første snikmorderen i verden. Han kan vandre usett i alle skygger, og bærer en kniv som er fylt av vann fra guderiket. Denne kniven kan drepe enhver demon. Han sitter ved siden av Rosnak, overfor Arsyk. Se forøvrig Zalif Sebryk Zakrymon

Erok
Han er kjent som Magikernes bane. Han er motstander av all magi, fordi han selv ble ofret til Døden av en magiker. Han hevnet seg, og har siden kjempet mot magi og magikere der han måtte finne dem. Det er få som har våget å påkalle ham. Sitter til høyre på det femte sete overfor Ebdek.

Abark
Demonenes døper. Det er han som avgjør om en sjel er verdig til å bli demon, og gir dem deres nye navn. Spådommer sier at han skal vike plassen for en skikkelse som kalles Sannhetens Døper. Abark sitter fire plassen nedenfor og overfor Ysbyk.

Bykak
Han kalles også Den Vantro, og er en slave av mørket. Han vet ikke selv at han er en demon, og har mye med mennesker å gjøre.

Arsyk
Den fjerde av Arkene, og den første Krigeren. Han slo alle de tre første i kamp, men mistet hånden og blødde ihjel av skadene. Så gjorde Yk ham til sin Krigsherre. Han sitter midt i salen ved siden av Rebenk og overfor Sebryk.

Sebk
Løgnens demon, og den som var ansvarlig for Kyrths fall. Sitter ved foten av Kongens trone. Han er Yks narr og gjøgler.

Eberyok
Han er Natten selv. Han er Mørket som fulgte den første fullmånen, og frykten i alle levendes hjerter. Til og med Døden fryktet ham, og kastet ham ut av mørket, og forviste ham fra det tomme landet.Han har ingen plass i tronsalen, For Ebdek sitter på hans plass, og Kongen holder stadig vakt, for han frykter ham ennå.

Sark
Sark er den aller første dragen. Han er Ilden og ødeleggelsen selv, og han blir den siste krigeren som faller. Etter ham kommer kun Døden. Han felte den første Maykar, og har herjet verden mange ganger. Sitter helt til venstre i salen, og øverst.

Syk
Sitter på det niende sete til venstre for Arkene.

Nysk
Kalles også Den Patetiske. Han er den laveste og mest hundsede av alle demoner. Solgte sin sjel for rikdom, men var uforsiktig og ble henrettet for demondyrkelse før han fikk noen glede av rikdommen. Sitter nederst til høyre i salen.

Se også