Dante Bezemsteel

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Dante Bezemsteel
Navn Dante Bezemsteel
Født År 2 før Stjernefallet
Nasjonalitet Uder-Hopfen
Yrke Tidligere ridder, flyktning
Titler Landsforræder, sviker, kidnapper
Spilt på A day in the court of
Spiller Jonas Lihaug Fredriksen

Dante Bezemsteel var to år gammel da Stjernefallet tok livet av begge hans foreldre. En vertshuseier fra Ranshöög tok gutten inn i varmen og så til at han fikk en god oppvekst.

Helt siden Dante var stor nok til å løfte et sverd øvde han hver ledige stund hver bidige dag, mellom lange skift i stefarens versthus, noe som med tiden ville resultere i fenomenale egenskaper i alle ridderlige aktiviteter. Dette skulle vise seg å åpne dører for unge Dante da han senere ble slått til ridder og imponerte stort med sine ferdigheter i dystritt da han i år 19 e.S. deltok i Hertug Wilbert van Uders turnering for unge riddere og vant. Marinius van der Hoek, Baron av Ranshöög, ble så imponert over Dantes ferdigheter med lansen at han prompte utnevnte Dante til husridder av Ranshöög og hans personlige utsending til hoffet.

Bezemsteel fungerte som Marinius' politiske rådgiver og hoffutsendelse i omlag et år før hendelsene ved Baronesse van Schoorls jakthytte strippet han for alle rettigheter og titler. Ryktene forteller at Dante og Baronessens datter, Annabel Niftrik van Schoorl, trosset foreldre og overordnede og stakk av sammen. I løpet av tiden på jakthytten hadde Dante og Annabel ved flere anledninger blitt observert sammen hånd i hånd, men det kom likevel som et sjokk da kaoset satt i effekt av Starvalds krigserklæring roet seg og de ikke var å finne noe sted. Det hele resulterte i at Dante ble stemplet som forræder og kidnapper. Noen ble visst nok sendt ut for å finne paret, fange forhenværende ridder Bezemsteel og bringe han tilbake, drepe han om nødvendig, og redde Annabel.