Daman

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Daman
Navn Daman
Født Ca. 10 år før Riften
Nasjonalitet Malderia
Yrke Ex-soldat og tåkeveteran
Spilt på Arans hus (2004)
Arans hus (2008)
Spiller Kristian

Presentasjon

Daman er en tidligere malderisk soldat og Tåkeveteran. Han vervet seg til hæren i år 7 etter riften og ble stasjonert innenriks på grensen til Kiltan. I denne perioden viste han seg å være en nokså habil, om enn noe hissig, stridsballspiller, og spilte fast på førstelaget til kompaniet. Etter to år ved grensen ble han overført til Fnyrfelttoget, der han deltok i kamphandlinger i forsvar av de malderiske forsyningsrekkene. Mellom slagene ble det tid til å spille mer stridsball, og Daman kjempet seg til en plass på tredjelaget til infanteristyrkene i Fnyrfelttoget. I år 11 var perioden hans over og han vervet seg på ny. Denne gang ble han overført til Tåkefronten, hvor han tjenestegjorde i to år ved Østveggen. I løpet av denne perioden ble han forfremmet til korporal. Han dimmiterte i år 13, og fordi skjoldet han tjenestegjorde i hadde som kjennetegn at de klippet håret i hanekam beholdt han denne frisyren også som sivilist. Etter omtrent to år som omflakkende sivilist ble han bofast på Arans hus. Hva som skjedde i disse to årene er ikke sikkert, men han har fått med seg (og skrevet ned) at han i en periode gjorde jobber for Siste linje, uten at han selv var klar over det.

To år etter at han ble fastboende på vertshuset kom det et følge på tre personer innom, den lokale jenta Oda, hennes Ophrinske mann Darg og hans søster Odelia. Til alles forundring viste Odelia interesse for Daman, og fulgte opp dette selv etter at hun forsto hvordan hukommelsen hans er skadet. Hun gjorde en avtale om at han skulle følge de tre ut til jordområdet Oda fikk da hun dimiterte, i fall noen andre allerede hadde slått seg ned der, og eventuelt hjelpe til med å jage dem bort. Daman ble sist sett på vei fra Arans hus i følge med disse tre.

Tåkesyke

Important.pngHemmelig: Informasjonen i følgende avsnitt er svært lite kjent. Er man i nærheten av Daman over flere dager kommer dette likevel raskt frem (Om merking av sider)

Daman lider av Tåkesyke, og dette medfører i hans tilfelle at hukommelsen hans ikke fungerer helt som normalt. Fra et gitt tidspunkt i livet hans husker han bare én dag av gangen. Dette medfører at når han våkner om morgenen er han ikke kjent med alle de viktige hendelsene som har skjedd i verden siden forsommeren år 13.

Familie og venner

Han har visstnok familie et sted, men har ikke vist interesse for å prate om dem.

Han er kjent på Arans hus, men husker selv ingen av de som jobber og bor der.