Camarheim (2006)

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Kalender.gif Dato: År 16 etter Stjernefallet
Camarheim (2006)
Tittel Camarheim
Dato Oktober 2006
Sted Kløverrabben hytte
Inlaiv dato År 16 e.S
Inlaiv sted Sargos i Ulymar
Antall deltakere 44
Arrangører Kristian, Hanne og Benedikte
Konsept Mange slags folk møtes i et slags vertshus i Ulymar, drevet av en Vandrerfamilie.
Kart over Ulymar med Camarheim markert

Det har seg nå en gang slik at slekta etter Camar alltid har vært gjestfrie. Så gjestfrie at heimen deres har blitt et åpent hus for alle som ferdes forbi og som trenger en matbit eller husly for natta. Om dette har blitt slik fordi slekta i seg selv er hyggelige og vennlige folk, eller fordi det strengt tatt ikke er mange andre muligheter for tak over hodet i dette dalsøkket skal man kanskje ikke fundere så mye over, men et helt ordinært vertshus er det jo heller ikke.

Mange som benytter seg av familiens gjestfrihet regnes som venner av familien, enten nære eller fjerne. Disse synes stort sett at det er mer enn trivelig å ta seg en tur innom Camarheim igjen. Andre besøkende har aldri vært innom før, og kommer kanskje aldri tilbake siden.

Når det gjelder oppvartning har huset mye å stille opp med, men til forskjell fra de fleste andre vertshus forventes det at gjestene tar i et tak med potetskrelleren eller tar sin tørn med oppvasken hvis noen i familien ber om det.

Camarheim ligger i Ulymar, et stykke nord for Sargos by. Stedet ligger rett ved den store karavaneveien som går fra ArChaz i nord, så innom Sargos før den deler seg og går enten til Eolan eller ut av Ulymar. Mange som reiser langs veien velger å ta turen innom, og det er mye folk langs veiene i disse dager.

Som vertshus er stedet kjent for god mat, god drikke, god stemning, mye dans og moro, og at familien som driver stedet har intet mindre enn syv slektsledd i live. Mange tar turen innom bare for å hilse på eldstemann, eller for å høre en av de mange historiene som familien kan varte opp med. Ett er sikkert: Man har aldri to like kvelder på rad i Camarheim.

Praktisk

Laiven ble arrangert av Hanne Jakobsen, Kristian Spilhaug og Benedikte Berg.

Påmelding

Les denne postendenne tråden på laivforum.net.

Tid og sted

Tid:

 • Opprigg onsdag 25. oktober
 • Nedrigg søndag 29. oktober
 • Spillet foregår fra morgenen torsdag 26. oktober til kveld/natt lørdag 28. oktober. Det er mulig å komme opp onsdag 25.
 • Ingen får være på laiven mer enn to netter, med noen få unntak.

Sted:
Laiven ble avholdt på Kløverrabben hytte ved Rolandsjøen.

Veibeskrivelse

For kart kan man gå til http://www.hvor.no/ og søke på Enebakkveien 628, Ski.

Med bil:

 • Kjør E6 sørover mot Gøteborg
 • Ta av mot Enebakk/Holmlia/Klemetsrud, (R155)
 • Kjør til venstre i første rundkjøring
 • Kjør til venstre i andre rundkjøring også
 • Følg R155 til avkjøringen mot "Sørmarka"
 • Ca. 100-200 meter etter avkjøringen, på venstre side av veien når man kjører sørover, går det en sti inn i skogen, og vi vil også henge opp skilt her. Følger du stien inn i skogen, opp trappen og til høyre kommer man til Camarheim/Kløverrabben.
 • Parkering: Det er to parkeringsmuligheter i området.
 1. Følg skiltingen mot Sørmarka til parkeringsplassen ved Sørmarka konferansesenter (Vår anbefaling)
 2. Følg R155 videre til Krokhol parkeringsplass.

Med buss:

 • Ta buss 501 mot Enebakk fra Bussterminalen i Oslo
 • Gå av på Sørmarka stasjon, (ca. 25 minutter)
 • Følg veien ca. 100-200 meter videre samme vei som bussen kjører
 • Vær forsiktige! Biler kjører fort langs denne veien.
 • På venstre side av veien går det en sti inn i skogen, og vi vil også henge opp skilt her. Følger du stien inn i skogen, opp trappen og til høyre kommer man til Camarheim/Kløverrabben.

Dansekurs

Vandrerfolket danser gjerne Eols dans i lystig lag. Eols dans er Veiskillenavnet på Sevillanas. For at så mange som mulig skal kunne bli med og danse arrangerer vi to dansekurs i forkant av laiven. Send en mail til camarheim@spilhaug.net for å melde deg på. Dersom du bare kan en av dagene er det fint om du skriver hvilken dag det er.

Tid for dansekurs:

 • Søndag 15. oktober, fra 15:00 til 18:00
 • Søndag 22. oktober, fra 15:00 til 18:00

Sted for dansekurs:
Centro de Flamenco

Pris for dansekurs:
Dansekursene blir inkludert i deltakeravgiften. Ingen ekstra utgift, altså.

Mat, drikke og overnatting

Alkohol
På denne laiven vil det bli servert alkoholholdig drikke. Det betyr ikke at det blir en fyllefest. Det vil også være rikelig med alkoholfrie alternativer.

Dette medfører også at spillere som er under fylte 18 år på laiven må ha en myndig verge som er til stede hele perioden den mindreårige er til stede. Det er selvsagt lov å ha flere verger som bytter på, men minst en må være til stede. Alle under 20 må levere et bilde av seg der de er lett gjenkjennelige med spillernavn og rollenavn.

Mat og drikke
Mat og drikke kjøpes på stedet, og kommer i tillegg til deltakeravgiften. Ta med norsk mynt å betale med. Alle med allergier eller andre hensyn som må taes hva gjelder mat og drikke må sende inn liste i god tid før laiven, slik at vi kan ta hensyn til det. Senest en uke før laivstart.

Overnatting
Overnatting skjer på madrasser på hemsen. Det er ikke kjønnsdeling av hemsen.

Det er begrenset hvor mange som kan overnatte samtidig. Vi kommer til å fordele overnattingene etter førstemann til mølla-prinsippet.

Denne laiven foregår på et vertshus. Erfaring fra tidligere laiver viser at et av elementene som virkelig gir vertshusfølelsen er at folk kommer og går. Vi vil at det skal komme nye mennesker hver dag, men vi vil også at noen forlater vertshuset hver dag. Ikke minst fordi det er begrenset med antall soveplasser på hytta.

For at det skal bli en viss grad av troverdighet bør også roller som skal videre forlate vertshuset noenlunde tidlig den dagen de skal dra. Det er ikke videre realistisk at et reisefølge legger ut på turen videre lenge etter at det har blitt mørkt, slik at spillerne akkurat når siste bussen hjem.

Dersom vi får rigget opp hytta i tide vil vi starte spillet på onsdag med de rollene som er der. Vi ønsker i utgangspunktet at roller som våkner på vertshuset på torsdag reiser videre på fredag, selv om noen også blir til lørdag.

Folk som kommer på torsdag kan altså overnatte to netter, til lørdag, men kan da ikke bli til lørdag kveld.

Folk som kommer på fredag kan bli til lørdag kveld/natt til søndag.

Det er i tillegg åpent for dagsroller, roller som drar videre samme dag som de kom. Disse kan være lokale fastboende, altså folk som har anledning til å dra hjem senere på dagen enn de som skal videre langs veien.

Leirplass
OBS: Det blir IKKE satt opp en leirplass der man kan overnatte.

Det finnes en rasteplass nede ved vannkanten på andre siden av Rolandsjøen, men letteste vei derfra og til Camarheim går forbi hytter, søppel og andre stemningsbrytende elementer. Vi anbefaler at folk bruker stien inn fra Riksvei 155.

Om Camarheim

Camarheim (utt. Cámarheim) er oppkalt etter Camár Valdez, den første av Valdéz-slekta som slo seg ned der. Før Stjernefallet lå gården i Althéa, uten at Valdéz-slekta har blitt spesielt preget av det. Gården har i lange tider vært et sted der Vandrere har møttes når de har ferdes gjennom området, og har fra tid til annen også blitt brukt som samlingspunkt når Vandrerfolkets høvding og lederfigurer skulle møtes.

Etter Stjernefallet ble gården raskt et samlingspunkt på nytt, og da de malderiske karavanene begynte å reise langs Karavaneveien begynte vertshusdriften for alvor.

Familien

Her er en kort oversikt over familien som driver stedet

Lure wikisider å lese

Sanger

På Camarheim synges det sanger fra hele verden, både glade, triste, kjente og ukjente. Det er ingenting i veien for at man synger sanger som er spesifikke for andre nasjoner, så lenge det er naturlig at man gjør det. Vanlige ulymarer bryter for eksempel ikke uten videre ut i en samstemt versjon av "Malderias ølkrus", men dersom det dukker opp noen malderiske soldater kan det hende at de synger den. Noen sanger vil ikke passe inn i det hele tatt, f.eks. "Styrmannsvisa", som er både dels offlaiv og sterkt knyttet til Arans hus.

Sanger vi regner med å høre:

Sanger som kan dukke opp:

Utover disse er det veldig avhengig av hvilke roller som er til stede. Kommer det Kyrthani kan det hende at det blir sunget Kyrthanisanger, kommer det Althéere kan det bli flere Althéiske sanger.

I tillegg til Veiskillespesifikke sanger regner vi jo med å høre andre sanger som ofte dukker opp på middelalderlaiv, som "Ravnene", "Villemann og Magnhild" og slike. Vi vil ikke høre engelske sanger.