Camár Valdéz

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Camár Valdéz
Navn Camár Valdéz
Nasjonalitet Vandrerfolket
Død Ca. 1900 år etter Riket
Spilt på Ingen
Spiller Ingen

Høvding Bernát, farfar til Ciril, skapte i løpet av sin høvdingeperiode et svært omfattende nett av kontakter, både politisk, militært og andre ressurssterke individer. Ved hjelp av dette nettverket greide han å manipulere Oarkny Ark Arsyk til å manifestere seg i denne verden, på et bestemt sted til et bestemt tidspunkt. Dette var det mest organiserte og sterkeste angrepet på demonen i Vandrerfolkets historie.

Bernát og hans menn gjorde mange beregninger på hvor mektig de trodde Arsyk var, la på en god del, og la opp sin egen slagkraft til å være en god del sterkere enn det de kom frem til, for å sikre seg mest mulig. Med på angrepet var krigere, magikere, bueskyttere og andre, de brukte amuletter, magiske våpen, personlig beskyttelse og alt annet de var i stand til å skaffe.

Da tiden for angrepet kom dukket Arsyk opp akkurat som de hadde forutsett, og Folket gikk løs på ham med alt de hadde. Men det viste seg at han var langt tøffere enn noen hadde trodd, og angrepet feilet.

Vandrerne hadde forutsett at angrepet kunne komme til å mislykkes, og hadde lagt en reserveplan for å kjøpe seg tid nok til å komme unna. De hadde demmet opp en elv, og dersom alt annet feilet skulle de kollapse dammen over Arsyk og komme seg vekk mens ilddemonen kjempet mot vannet. Da de så at de ikke kom til å vinne forsøkte de å utløse reserveplanen, men den fungerte ikke som planlagt, dammen åpnet seg ikke.

Camár så at dammen ble stående og løp til for å rase den manuelt. Arsyk så hva han var i ferd med å gjøre og fór etter. Noen øyeblikk så det ut til at demonen skulle ta ham igjen, men med en kraftanstrengelse tok han seg opp til demningen og rev vekk bærebjelken. Vann, steiner og trær raste ned over mann og demon, damp slo ut og begge forsvant av syne.

Høvdingen og restene av gruppen kom seg i sikkerhet på grunn av dette.