Byss

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Presentasjon

Byss er en underjordisk. Han er ansvarlig for at dyr og planter finner tilstrekkelig hvile og søvn, og er spesielt knyttet til vinteren som er dvaletiden for mange av skogens skapninger. Vuggeviser og meditasjon er noen av virkemidlene Byss bruker for å skape ro rundt seg. Byss har vanligvis en avslappet fremtoning, men kan også bruke makt for å sørge for at alt finner sin plass i kretsløpet.

For ca. 15 år siden byttet Skaperen om på hele hele verden i Stjernefallet. Dette var en svært slitsom tid for Byss, siden kretsløpene i stor grad ble snudd på hodet og systemene som før hadde fungert gikk i oppløsning. Byss er tilfreds med at Skaperverket er blitt mer stabilt igjen.

Familie, venner og bekjente

Byss er en av mange underjordiske som holder oversikt med de naturlige kretsløpene som fødsel og død, natt og dag og søvn og oppvåkning. Byss har et motstykke som, slik som han selv sørger for at alt faller til ro, er ansvarlig for at alt våkner opp igjen.

Spiller og opptredener

Byss er spilt av AkselMetafysisk midtsommer. Byss feirer ved midtsommeren at han atter styrkes ettersom vinteren og hvilens tid igjen begynner å nærme seg.