Burkampene i Vilkafjord

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Burkampene er Vilkafjords nasjonalsport over noe. Stridsball er også svært populært, men det kan ikke måle seg med den voldsomme entusiasmen og tilnærmede fanatismen som Burkampene tenner i mange Fjordinger.

Burkamper går i disse dager i all hovedsak mellom profesjonelle kjempere, håpefulle nybegynnere eller kriminelle som vil gjøre opp for seg gjennom kamp.

Kampene i Burene foregår på mange forskjellige måter. Det vanligste er en mot en uten våpen, men det kan være flere i Burene samtidig, kjemperne kan starte med våpen, våpen kan bli kastet inn i Burene etter hvert og ved spesielle anledninger kan til og med kjempere sloss med ville dyr.

Bakgrunn

Mange av Burene har stått på det samme stedet siden før Stjernefallet, og Burkamp bygger på gamle skikker om tvekamp og tvistemålsløsning. Kort tid etter Stjernefallet brukte Lothbard Burene både som et sted der hans fremste krigere kunne kjempe om ære, og som en straff for de mange som ikke ville føye seg til hans vilje.

Under Felttoget mot Lothbard tok en gruppe handelsmenn over styringen av Burene. Blodbadet i Burene var uten sidestykke når flyktninger, kriminelle og krigsfanger ble sendt inn i Burene mot trente Burkjempere. Etter at Felttoget var ferdig ble det noe mer orden i burene. De kunne ikke lenger være like hensynsløse med å tvinge folk til å kjempe, men det foregikk fortsatt en viss grad av organisert kidnapping for å skaffe nye kjempere.

Nattskjortene gjorde en slutt på det også.

Burene i Dag

Nattskjortene driver nå Burene og forholdene er bedre enn de har vært før.

Ingen tvinges lenger til å kjempe i burene og det er sjeldnere at noen dør i kampene. Burene har gått fra å være et sted der folk tvinges til å kjempe, til et sted folk reiser langt for muligheten til å sloss i.

Burmesteren

Den dyktigste Burkjemperen blir kalt Burmesteren. Denne tittelen må man sloss hard for å vinne, og bare de absolutt beste Burkjemperne klarer å holde på tittelen mer enn et halvt års tid. Burmester-tittelen kan bare tas i egne Mesterkamper, som bare holdes når Nattskjortene mener at noen er gode nok og populære nok til å være alt en Burmester bør være.

En av de absolutt mest kjente Burmesterne er Vendel Blotinn.