Brom

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Brom
Navn Brom
Født ca 1500 år før Stjernefallet
Nasjonalitet Ukjent
Yrke Skogsmann / jeger
Spilt på Legender - Når gud og hvermann møtes
Spiller André Szajnfeld

Nøyaktig hvor og når Brom (Uttales Bråm) var født er ukjent, men det var ca 1500 år før stjernefallet og mest sansynlig i landet som i dag er Ulymar.

Da Brom var i 40 årene fikk han en gave fra en underjordisk. Til å begynne med skjønte han ikke hva han hadde fått, men etter hvert som årene gikk ble det klart at han hadde fått evig liv. Hva mange ville kalle en enorm gave kalte han en forbannelse og begynte å jakte på og drepe underjordiske, spesiellt små fe-lignende, i håp om å finne en som kunne oppheve gaven.

Se historien Gaven for å lese hvordan og hvorfor han endte opp med denne gaven.

Slik holdt han på i 1500 år, han vandret mye rundt og brydde seg lite om folkeslag og landegrenser, både gamle og nye. Han holdt seg stort sett borte fra folk, med unntak av noen dager hvert 25. år da han møtte en gjeng andre udødelige i en bystat som lå i området som i dag kalles Yl-Taran.

Vendepunktet i hans alt for lange liv kom 19 år etter stjernefallet, da han fant ut at det ikke var de fe-lignende underjordiske selv som stod bak gaven. Det var Trussel, den første og mektigste blant de underjordiske og ingen av de nåværende underjordiske var i nærheten av å ha nok kraft til å kunne oppheve udødeligheten.

Brom sluttet etter dette tvert å drepe underjordiske og slo seg mer eller mindre til ro i Yl-Taran, hvor han lever et stykke inne i skogen. Å kalle han sosial er å ta hardt i, men han dukker ofte opp når de lokale samles og tar gjerne i et tak enten det er brysomme tilreisende eller andre farlige oppgaver som skal gjøres. Innimellom slenger han sekken på ryggen og buen over skulderen og vandrer rundt i verden. Han kan fort finne på å bli borte i månedsvis, noe må en jo finne på når en har all tid i hele verden å slå ihjel.