Boudewijn

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Hus Boudewijn (uttales boudevein) er et Hertugdømme i Kiltan.

Insignia

Hus_Boudewijns_Insignia

Argente, Bendi Sinister Tenne fem ganger med mottoet "Oogst de eeuwige Zon" eller "Den evige Sols høst."

Merknader

For de spesiellt interresserte:

Denne delen av dokumentet er ment for dem som trenger bakgrunnstoff til arrangement i Veiskilleverden. Det er ikke ment for de som ønsker å spille en kiltaner på laiv. Bruk det som et oppslagsverk.

Eldre Historie:

Det er ingen registrert nobel i denne familien, familien er for gammel for dette. Boudewijn var mektige lenge før Quabal Cirhaana og noen adelig organisasjon som Kiltan kjenner i dag.

Familien fikk offisiell Hertug-status ca 340 e.C ved innføringen av Arvens Vitner og heraldikken slik vi kjenner den i dag. Boudewijns blason er ett av Arvens Vitners første arbeider.

Siden den gang har familien holdt sin status, men aldri egentlig fått den respekt som de fleste Hertuger krever av sitt miljø. Boudewijn er fortsatt primært en storbonde, og dyrker et nesten religiøst forhold til Appelsinen. Deres tolking er at Deban og Appelsin er aspekter av det samme. Denne orange lille ballen er for god til ikke å være noe gudommelig og det er ingen synd å spise frukten, den er en gave fra Deban, ment å dyrkes, og elskes.

Nyere Historie:

Huset har aldri hatt kongemakt. Hvorfor Hus Boudewijn aldri har lykkes i å manipulere seg til en slik posisijon i tidligere tider er uvisst, men i de seneste hundre år må årsaken være deres tilhørighet til Debankulten. Mens Primus Heugen Kherastaan var ved makten var Hertugen en uttalt støttespiller. Hans støtte er mindre åpenlys til Primus Hoegh men man vet ikke hvorfor. Dette har gjort til at dette huset er fremmedgjort innen Quabal Cirhaana.

Boudewijn etter Stjernefallet:

Boudewijn led store økonomiske tap de første årene etter Stjernefallet. Husets virke har forblitt uforandret, men de har et litt mindre område i dag enn de hadde tidligere. Huset er i prosessen av å gjenreise sin økonomiske stand, dette huset var ett av dem som led mest etter Siste Linjes herjinger[1]. En alvorlig torn i siden til Ivo Boudewijn er at han ble, av Kong Wahlraaven fratvunget sin egen hær og pålagt å godta Hus Roels forsvar av området.

I løpet av de siste to åra har Huset hatt anledning til å utvide og forbedre sin virksomhet i et forsøk på å gjenskape fortidens storhet.

I dag består familien av overhodet Ivo Boudewijn, hans mor Ina Boudewijn, Mme. Johanna Boudewijn husets Frue og deres 4 barn Kerneels (10), Laurentz (2), Miriam (7) og lille Emma (1).

Fotnoter

  1. ^ Merk at det aldri er blitt offisielt etablert at Siste linje opererte inne i Kiltan, selv om kongen av Kiltan har rettet ganske alvorlige anklager mot Malderia