Biblioteket i Andhra Kesh

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbeid.png Under utvikling: Dette er kun et utkast. Det er mye som ikke er bestemt angaaende biblioteket i andhra kesh. Spesiellt diskuteres det hvorvidt mange av boekene har blitt brennt pga. demonisk innhold.. foelg diskusjonen paa laivforum.net og paa diskusjonssiden til denne artikkelen (Om merking av sider)


Før Stjernefallet var kesharene et ganske enkelt folk. De hadde riktig nok kunnskap og visdom som store forbilder og kjennte til skrivekunsten, men geniale ingeniører var de ikke. Dette forandret seg drastisk etter stjernefallet og serlig etter at Andhra Parvat og det enorme biblioteket på toppen av dette merkelige fjellet, ble funnet.

Bibliotekets historie

Biblioteket kommer egentlig fra landet Adaan, som forsvant under stjernefallet. Adaanerne hadde en spesiell kultur, med et høyt akademisk nivå. De hadde inngående kunnskaper om matematikk, fysikk, biologi, språk, historie, geografi, arkitektur, musikk og ikke minst medisin. Deres kultur var langt forran de andre landene når det kom til teknologisk utvikling. Men Adaan var ikke kjent for deres fremragende kultur, men fordi de tilba demonen Syk.

Bøkene

Det finnes bøker om alle mulige temaer i dette biblioteket. De eldste bøkene er over 3000 år gamle og noen av de sies å komme eller være kopier av bøker som opprinnelig fantes i det store biblioteker i De 7 kongers rike. Desverre er over halvparten av bøkene skrevet i kodet form, noe som gjør dem helt uleselige frem til kodene er knekket. Den andre halvparten er for det meste på adaansk og andrakene har fremdeles mye å lære om dette kompliserte språket, før kunnskapen i bøkene kan forståes og utnyttes til det fulle. Hittil er det blitt identifisert over 30.000 forskjellige ord og kun 5.000 av dem er oversatt og forstått.

Selv om mange av tekstene er vanskelige å tolke er det mye kunnskap å hente. Adaanerne hadde gode malere, gravører og boktrykkere, noe som gjorde det mulig å trykke bøker med bilder i flere farger. Det finnes mangfoldige bilder og tegninger av alt fra menneskets kropp, organer og funksjoner, til arkitekttegninger med alle mål og forhold med den høyeste nøyaktighet. Det er funnet skisser og tegninger over mekaniske innrettninger, biologiske oppslagsverk med bilder av dyr og planter, kart over den gamle verden og over steder ingen har hørt om hverken før eller etter Stjernefallet. Disse tegningene har kesharene utnyttet seg mye av. Det er her de har funnet tengningene til både komnik-systemet og den store tau-heisen på Andhra Parvat.

Det er også blitt funnet nedtegnelser av store musikalske verker, som sansynligvis varte i flere timer, med opp til 100 musikere på en gang. Hvert instrument har sine noter å forholde seg til og alt er perfekt tilpasset.

Demonisk innhold?

Om bøkene virkelig kommer fra Adaan er det ganske sikkert at de inneholder materiale som er av demonisk natur. Dog er det enda ikke funnet noe tekst som beskriver demoner, ritualer eller andre mørke hemligheter. Men det er blitt funnet magne bøker som omhandler slanger og deres natur. Flere verker handler om slangenes gift og den virkning de har på mennesker. Til og med den keshiske snøormen er funnet beskrevet i ett av verkene. Det er også funnet mangfoldige bøker om menneskets anatomi. Hvor menneskets kropp er beskrevet i detalj, både utenpå og inni. Selv om dette er kunnskap som kan relateres til demonen Syk, så er det ingen til som tyder på at denne kunnskapen er infisert med denne demonens ondskap.