Ballross

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Ballrossen er et planteetende sjøpattedyr med nær tilknytning til Malderias østkyst. Dyret minner om en ekstremt fet hund med korte, flate bein og store, flapsete støtlepper. Dyret lever i flokk.

Adferd

Det mest karakteristiske trekket til Ballrossen er at den blåser seg opp. Dette gjør at de kan drive med vinden. Den kan kan også slippe ut lufta for å komme seg raskt avgårde. Da stikker den støtleppene i vannet og blåser avgårde så det spruter. Dette blir også brukt som dominerende adferd blant hannene.

Hver høst drar Ballrossen over det åpne havet østover for å formere seg, eller "lage småball" som Malderere pleier å si. På mystisk vis klarer flokkene å unngå tåka på det åpne hav. Noen har prøvd å følge etter, men har aldri kommet tilbake. Når Ballrossen kommer tilbake er de fetere og finere enn før de dro. Dette har fått flere til å undre: Hva er det langt der borte i havgapet? Nå som trusselen fra tåka er borte, vil noen tørre å finne det ut?

Økonomisk og kulturell betydning

Ballrossen har et tykt spekklag på kroppen, og fettet er veldig ettertraktet blant seilmakere. De er derfor utsatt for jakt i Malderia. Nordbotn og Tiram-halvøya har spesielt sterk tilknytning til denne typen jakt og handel.