Ballross

Fra VeiskilleWiki
Hopp til: navigasjon, søk

Ballrossen er et planteetende sjøpattedyr med nær tilknytning til Malderias østkyst. Dyret minner om en ekstremt fet hund med korte, flate bein og store, flapsete støtlepper. Dyret lever i flokk.

Adferd

Det mest karakteristiske trekket til Ballrossen er at den blåser seg opp. Dette gjør at de kan drive med vinden. Den kan kan også slippe ut lufta for å komme seg raskt avgårde. Da stikker den støtleppene i vannet og blåser avgårde så det spruter. Dette blir også brukt som dominerende adferd blant hannene.

Hver høst drar Ballrossen over det åpne havet østover for å formere seg, eller "lage småball" som Malderere pleier å si. På mystisk vis klarer flokkene å unngå tåka på det åpne hav. Noen har prøvd å følge etter, men har aldri kommet tilbake. Når Ballrossen kommer tilbake er de fetere og finere enn før de dro. Dette har fått flere til å undre: Hva er det langt der borte i havgapet? Nå som trusselen fra tåka er borte, vil noen tørre å finne det ut?

Økonomisk og kulturell betydning

Ballrossen har et tykt spekklag på kroppen, og fettet er veldig ettertraktet blant seilmakere. De er derfor utsatt for jakt i Malderia. Nordbotn og Tiram-halvøya har spesielt sterk tilknytning til denne typen jakt og handel.