Aysun Tengara

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Aysun Tengara
Aysun Tengara.jpg
Aysun på Tilfeldighetssletta
Navn Aysun Tengara
Født 13 år før Stjernefallet
Nasjonalitet Kroamitt
Yrke Lysets vokter for aftenlyset som står i vest
Spiller Soso

Presentasjon

Aysun er del av Sarinis følge. Hun møtte Sarini i Kroam da hun var der i år 15 e.s. og har fulgt henne siden, noe som gjør henne den første følgesvennen til Sarini som ble del av lysets voktere. Aysun oppleves av de fleste som en hjertevarm, balansert og avveiende person. Dette inntrykket kan dog variere alt ettersom hvor mye følelser hun fanger opp gjennom empathien sin, hun er nemlig empath som kan føle hva andre føler. Denne evnen fikk hun i stjernefallsnatta. Siden det har det preget henne en god del: Er hun mye sammen med noen som er depressiv, fremstår hun som mer dystert, er hun mye sammen med noen som er superglad, fremstår hun som mer spontant og vimsete.

Hun er en moden og rolig person som ikke tar overilte avgjørelser og hennes avgjørelser er gjerne preget av at hun er empathisk. Hun tar så å si alltid de andres følelser med i betraktning, uten at hun alltid gir eksplisitt uttrykk for det. Hun har vist seg å være en god diplomat i mange situasjoner, nettopp fordi hun klarer å se de andres behov og tenke løsninger som gavner alle involverte. Pga av hennes evne ser hun på sine medmennesker ganske nøkternt og er ikke den som lett faller for noen. Alternativt kan man påstå at hun elsker alle litt, men ingen spesielt mye.

I Sarinifølge har hun blitt mer og mer den som ivareta moralske spørsmål ift. det å fordrive mørke ut av andre, men som mindre og mindre har fått gehør for det. Hun mener selv at sannheten og løgnen ikke er knyttet til godt og ondt, men at lyset og mørke er det. Og hun mener at lyset må bæres av godhet skal man lykkes i å begrense/beseire mørke. Etter siste møtet med Sarini har Aysun blitt alvorlig bekymret over hvor lysets kult skal bære hen om man mister godheten på veien til å fordrive mørke. Det har heller ikke hjulpet at noen av de gruppa ville hjelpe å bli kvitt mørket døde under ritualet. (som har gått hardt inn på Aysun siden hun følte følelsene av de som døde)

Aysun kan i prinsippet også slåss med sverd, men hun nekter å gjøre det annet enn for treningsformål. Dette skyldes noe som hendte i Kroam for mange år siden, hvor hun var del av et slagsmål blant venner som begynte nesten som en spøk og som endte opp som bokstaveldig talt blodig alvor. Det ble så hissig at Aysun mistet kontrollen over følelsene sine og gikk helt berserk. En av hennes venner døde nesten pga dette. En opplevelse hun ikke har tenkt å utsette seg for igjen.

Som del av Sarinis følge har Aysun fått hjelp av Castus til å skjerme seg for følelser. Etter at Castus i år 19 fant tilbake til seg selv igjen mistet Aysun hans støtte for å blokkere andres følelser og står nå ganske ubeskyttet i ritualer. Dette har ført til at Aysun må finne ut om hun kan fortsette som Lysets vokter eller ikke.

Familie, venner og bekjente

Følgesvenn av Sarini sammen med:

I tillegg er Ivo Feidel hennes beste venn og på tilfeldighetssletta ble hun også kjent med og venn av Nin