Ayrka Jeger

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Ayrka Jeger
Navn Ayrka Jeger (tidligere Jarnberk)
Født 2 før Stjernefallet
Nasjonalitet Vilkafjord, Flint i Starvald
Yrke Jeger
Spilt på Andre Akt
Spiller Torun Hegre

Bakgrunn og historie

Ayrka og familien bodde i et lite hus oppå en grotte i Flint. Familien jobbet litt i gruvene, og hadde en liten åkerlapp til matproduksjon. I tillegg var de (ufrivillige) tjenere for Baba Grotu, den lokale Kloke, som bodde i grotten under huset. Ayrka var yngst i søskenflokken og hadde de kjedelige arbeidsoppgavene som å lage mat og tjene Baba Grotu. Ayrkas mor døde da hun ble født, og far Jarn har alltid straffet henne for det. Storesøsknene, Ana og Stanis, var med far og jobbet i gruvene. Ayrka hatet å arbeide inne med å tjene Baba, hun likte seg aller helst ute i skogen med buen på jakt etter neste bytte.

Ayrka var ung og eventyrlysten, og lei av strevet hjemme, derfor flyttet hun til sin families forferdelse til Vilkafjord. Hun forbrøt seg dermed mot familiens pakt siden gode valdere ikke forlater jorda de er knytta til. Baba Grotu erklærte derfor at Ayrkas bånd til landet ikke lenger eksisterte, hun ble jordløs og forvist fra Flint. Dette er den viktigste grunnen til at hun har valgt å bli i Vilkafjord, samtidig som å vende tilbake ville være å innrømme at hun tok feil og vise anger.

I Vilkafjord har hun gjort det ganske bra og forsyner en av byens bedre pelsmakere med pels fra dyr hun har skutt og jaktet selv, samt andre forretningsfolk som er interesserte i det hun har og selge. Hvem hun handler med er ikke så viktig, så lenge de gjør opp for seg.

For to månder siden stod plutselig hennes eldre søster Ana på døren og fortalte at hun var blitt forvist av deres far, og at hun helt sikkert var skyld i Starvalds undergang også. Etter overtalelse fra sin søster, har hun blitt med Ana på pilgrimsreise til Egmark Horg for å rette opp i Anas angivelige ugjerninger, forsøke å gjenopprette båndet til jorda, blidgjøre familien og redde Starvald. Ayrka har blitt med mest fordi hun ikke vil at Ana skal reise alene, hun er litt naiv og godtroende, og Ayrka har satt pris på å ha noen fra familien rundt seg igjen.

Ana ble bedre etter midtsommerritet, så drømmene som førte henne dit må ha hatt noe for seg, selv om de var mørke. Ana skal etter å ha delt ord med barndomsvennen Mali Osplin fortsette sin reise tilbake til Flint, hun har ikke skjønt at det går helt fint å være jordløs så lenge man ikke er i Starvald enda. Antakelig vil hun lære etter hvert. Hun blir i alle fall med Ayrka tilbake til Vilkafjord til å begynne med. Ayrka er innstilt på å slå følge et stykke med Ana på reisen. Kanskje dukker det opp noe annet spennende?

Under midtsommerritet på Egmark Horg har Ayrka blitt styrket i sin tro på at hun tok det riktige valget den gangen hun reiste fra Flint. Hun liker å være fri og kunne reise hvor hun vil. Noe som passer bra med tegnet fra den nye magiske sirkelen som hun fikk av Babu Elek Grusyor, nemlig fuglen.


Venner, familie, bekjente og forretningsforbindelser

  • Ana Pilgrim, søster
  • Mali Osplin, barndomsvenn fra Flint.
  • Baba Grotu, den lokale kloke i Flint som forviste og gjorde Ayrka jordløs.
  • Babu Elek Grusyor, den kloke ved hoffet som Ayrka møtte under midtsommerritet. Virket ikke så ille som Baba Grotu hadde advart om.
  • Adella Berkenbile, kroamitt Ayrka møtte under midtsommerritet og som hun skal reise og spille sammen med.
  • Garm Fjording, burkjemper fra Vilkafjord som Ayrka beundrer og ble kjent med under midtsommerritet ved Egmark Horg i Lyvin.
  • Galerius den Yngre, forretningsforbindelse i Vilkafjord. Kjøper talg, kjertler og andre ting til fremstilling av parfymer, tinkturer og såpe.
  • Iva Brattum, datter av xxx Travaris fra Vilkafjord. Ayrka har gjort forretninger med hennes far.
  • Agad Egmark og Almos Egmark, to ugifte brødre som bor ved Egmark Horg og som Ayrka delte både spill og store mengder portvin med. De fikk beholde kortstokken Ayrka hadde brukt for å hjelpe Sebk under selve ritet.