Aya

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Aya
Navn Aya
Født År 1 før Stjernefallet
Nasjonalitet Althéer
Yrke Magiker
Spilt på Legender - når gud og hvermann møtes
Spiller Therese Hovland Langemyr

Presentasjon

Aya er en ung jente som kommer fra et lite samfunn i Yl-Taran. Hun er bedre kjent som den lokale magikeren, Irkallas, lærling, som hun har vært i trening hos de siste fire årene. Hun er ellers en lederskikkelse blant de unge i lokalsamfunnet, og er ikke redd for å stå opp verken for seg selv eller andre. Aya vil genuint ingen noe vondt. Hun ønsker å bruke sine kunnskaper om magi til å hjelpe lokalbefolkningen hun tilhører. Selv om hun aldri har måttet ta det valget, så ville hun ofret seg om det ville reddet hennes kjente og kjære. Problemet til Aya er at hun står i en spesiell posisjon mellom det å være et barn som fortsatt liker å gjøre rampestreker og er stor i kjeften og det å være en ansvarsfull magiker. Selv om hun prøver å holde disse to tingene adskilt, så fungerer det ikke så bra, og ofte går hun over streken.

Bakgrunn og historie

Aya var bare ett år gammel ved Stjernefallet og husker ingenting av det som skjedde. Hun vet bare det hun har blitt fortalt av moren, Inanna. Sammen med en rekke ukjente mennesker dukket Aya og moren opp på det som kalles Tilfeldighetens Slette. Ayas far dukket imidlertid ikke opp sammen med dem.

Etter en tid tok Inanna seg en ny ektemann, som ikke var noe godt menneske. Han drakk tett og det var ikke langt mellom skjellsordene og slagene. Aya var heldigvis smart og kjapp nok til å komme seg unna, men det tok ikke lang tid før hun begynte å hate denne mannen som nå var hennes far. Da moren frivillig dro av gårde i krigen mellom Lothbard og Althéa, ble Aya værende alene igjen sammen med sin fordukne og voldelige far. En kveld da Aya virkelig hadde fått nok av hans fandenivoldskhet, gikk hun ut i skogen, hvor hun sparket og slo om seg og kun tenkte på én ting: at faren skulle dø. Like etter ble faren alvorlig syk og døde. (Aya forstod ikke på den tiden at hun kunne ha forårsaket noe slikt, men oppdaget senere via sine magistudier at man kan gjøre alt hvis man bare har nok viljestyrke.) Faren ble dog ikke dypt savnet, og da Inanna få måneder senere kom hjem fra krigen sammen med Enkidu og et nytt barn på vei, ble han fort glemt. Enkidu ble dermed Ayas nye far, og de to har et nært og godt forhold til hverandre.

Da Aya var 16 år, gikk hun til Irkalla for å be om å bli hennes lærling. Ingen forventet at Irkalla skulle si ja, men det gjorde hun. Aya har siden da vært hennes lærling. Det tok riktig nok ikke lang tid før Aya begynte å forske på magi på egenhånd. Hun fant ut at de lange ritualene og tegnene fra Den gamle magiske sirkelen som Irkalla brukte, ikke var nødvendig. Det var kun viljestyrke som skulle til. Uten at Irkalla visste noe, fortsatte Aya å utvikle sine egne magiske kunnskaper i tillegg til å følge sin lærermesters gamle metoder, og fant dermed en helt ny måte å bruke magi på.

De syv utvalgte

Irkalla merket at det ville komme folk til det lille lokalsamfunnet, og ba derfor Aya være forberedt på at noe kunne skje. Og noe skjedde! En kongegrav ble funnet, og det viste seg snart at den tilhørte Kong Eol fra De syv kongers rike. Kong Eols kraft var kraften Irkalla og Aya hadde brukt til sin magi så lenge de hadde bodd i landsbyen. Problemet var bare det at Irkalla hadde bundet denne kraften. Aya, på sin side, hadde forsøkt å slippe den fri igjen. Som takk for at hun hadde hjulpet ham, gav Kong Eol Aya den store ære av å bli en av de syv utvalgte. Han gav henne kraften av magi, noe som betyr at Aya ikke lenger har behov for å hente magi fra noen kilde. Hun har magien i seg, noe som er en sjelden gave i en verden hvor magien ikke finnes lenger.

Familie og venner

Aya er datter av Enkidu og Inanna, og har to søsken, Lulal og Ninasar. Hun er svært nær både sine foreldre og sine yngre søsken, og ville gjort alt for å beskytte dem.

Hun har vært Irkallas lærling i fire år, men har aldri hatt et personlig forhold til henne. Hun har respektert henne som lærer, men intet mer. Deres profesjonelle forhold fikk imidlertid en knekk da Aya oppdaget at Irkalla hadde bundet kong Eols krefter, og det er usikkert hvordan deres forhold vil bli fremover.

Når det gjelder Yakin, Irkallas første lærling, har Aya et meget ambivalent forhold til ham. Mannen er hyggelig på alle mulige måter, men er mer opptatt av å plukke blomster enn å drive med magi, og det er vanskelig for Aya å takle. Aya har også et rart forhold til Yakins sønn, Shelardi, som var den første gutten hun kysset. Men fyren er jo et tåketroll! Aya klarer derfor ikke å bestemme seg om hun skal behandle ham bra eller dårlig.

Ayas beste venner er Samug og Asenath. Disse to har hun kjent nesten hele livet, og hun ville gjort alt for dem.

Hun har også en pågående flørt/romanse med Garrett, en væpner fra Uder-Hopfen som besøkte landsbyen da Kong Eols grav ble funnet. Han har nå måttet dra av gårde for å fullføre sin tjeneste, men har lovet å komme tilbake.