Annabel Niftrik van Schoorl

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Datter av Baronesse Jacomina Niftrik van Schoorl og arving av Baroniet Schoorl. Hun var tidligere Uder-Hopfens beste gifte ettersom hun er arving, men ikke minst hennes slående iskrystallblå øyne, blendende smil og lange gyldne hår. En vakker ung frøken og en nokså enkel sjel, men med et varmt hjerte. Det er ikke så veldig vanskelig å sjarmere den Enkle frøkenen med blomster eller et høvisk dikt.

Under en landtur med det Uder-Hofiske hoff inngikk hun, (eller strengt talt hennes mor), et politisk ekteskap med kaptein Florensz av Auke den yngre i ettermæle av Starvalds krigserklæring mot Uder-Hopfen. Dessverre hadde Annabel allerede fått mer enn høvisk kjærlighet til den yngre ridder Dante Bezemsteel. De visste ingen annen utvei enn å stikke av. Det er få som vet hvor de er, mest sansynelig vet de det ikke selv engang.

Hun ble etter en stund brakt tilbake til hoffet i Uder-Hopfen - uten Ridder Dante. Det opprinnelige ekteskapet ble gjennomført og det har ikke vært mye mer snakk om det. Men den unge damens rømming samt den nye Hertuginnens frisinnethet har ført til en tendens til at unge adelspiker stikker av - i alle fall en stund.