Andros Sha-Hagia

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Andros Sha-Hagia
Navn Andros Sha-Hagia
Født 23 år før Stjernefallet
Nasjonalitet Althéa
Yrke Jaktfører
Spilt på Jakten fortsetter - Fiender iblant oss
Spiller Helge

Presentasjon

Jaktfører i den althéiske hær siden år 8 e.S. Han deltok i felttoget mot Lothbard, og ble i krigens sluttfaser beordret til å ta jaktlaget sitt opp i Kastarundt for å drive etterretning og hjelpe kong Ion med å holde freden. Siden ordren ikke ble endret, ble han værende i landet.

Seks år i Kastarundt gjorde sitt for jaktlagets tankesett og væremåte. Jaktlaget organiserte seg utad som en klan, med Andros som høvding og Daimon som helt. Både klesdrakt og verdisyn ble preget av de lokale.

I år 21 e.S. erklærte Ion fremmede tropper uønsket i Kastarundt, og Andros var nødt til å ta med jaktlaget sitt og gå, bortsett fra noen få soldater som fortsatt befinner seg i dekning som fjellfolk. Etter å ha vært på et møte i Prego meldte han seg frivillig til å ta Adriane Sha-Takis' plass ved Sha-Éla.

Relasjoner

Har en kone, Oena Sha-Varias, og sønnen Darion (født 2 år f.S.) og datteren Ariadne (født år 4 e.S.). En datter til, Hestia, ble født året før Stjernefallet, men forsvant sporløst fra senga si Stjernefallsnatta. Denne forsvinningen har vært en kilde til splid mellom Andros og Oena.

Andros' nestkommanderende, Daimon Sha-Rakis, er fanatisk lojal til jaktføreren sin, i likhet med resten av jaktlaget. Daimon er en slåsskjempe av dimensjoner, noe Andros har utnyttet mer enn en gang.

Andros er medlem i Prego og har vært det siden år 18 e.S. Han har derfor et godt forhold til en rekke nøkkelpersoner i Althéa og er med på å bestemme hva som skjer i kulissene. En av Andros' beste venner i Prego er Aaron Sha-Aris.

Se også