Andhra Parvat

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Andhra Parvat betyr 'det forandrede fjell' på keshisk, (men er ofte kalt "opp-ned-fjellet" eller tilsvarende i andre deler av verden). Dette merkelige fjellet, som dukket opp etter Stjernefallet, ligger i midten av landet Andhra Kesh og er et merkelig syn for de fleste, for det ser ut til å være snudd opp ned. På toppen av dette fjellet finnes et digert platå hvor kesharene har bygget sin hovedstad, og eneste by i landet. Grunnen til dette er det store biblioteket som også dukket opp etter Stjernefallet. Kesharer elsker kunnskap og hev seg over det med lyst og glede, kun for å finne ut at de fleste bøkene var helt uleselige. Men biblioteket har likevel gitt kesharene mye insirasjon og kunnskap. Og det tok ikke lang tid før det ble dannet et akademisk miljø og senere en hel by på toppen av Andhra Parvat.

Livet på platået

Det er ikke enkelt å få en by til å fungere på et sted som dette. Ikke finnes det naturlige vannkilder eller muligheter for å dyrke mat, veien opp er utrolig lang og farefull og som ikke det var nok finnes det ingen beskyttelse mot dårlig vær og vind. Men kesharene gjør alt for å gjøre livet lettere. Deres kreative og intelektuelle evner har kommet dem til gode og mange oppfinnelser er blitt kokt opp.

Fler og fler har lyst til å ta del i det akademiske miljøet på Andhra Parvat, men de færreste kommer gjennom nåløyet for å bli studenter under en andrake. På grunn av de enorme ressursene som blir brukt for å livnære de som nå bor der, er det laget spesielle regler for hvem som får flytte til toppen. For å få botillatelse må du være tilknyttet en andrake, enten som student, tjener eller annet.

Transport

Tidligere var den eneste veien opp til toppen en ustabil fjellsti som delvis er hugget ut av fjellet. Men de siste årene har transport opp blitt enkelere etter at de bygget tauheisen. Denne heisen består av et enormt langt og tjukkt rep, laget av tau, og to kurver. En kurv går opp mens den andre går ned. Det hele er drevet av mangfoldige tannhjul og over 15 duma. Hver kurv kan ta en last på opp til 500 kg, og det tar nesten to timer å få en kurv opp, hvis begge kurvene er fyllt opp. Men denne taubanen er heller ikke trygg, mange har mistet livet på grunn av plutselig sterk vind som har snudd kurvene opp ned eller knust dem mot fjellveggen. Men det skal sies at tauet enda ikke har røket.