Ambrosius Van Bas

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Ambrosius Van Bas
Navn Ambrosius Van Bas
Nasjonalitet Uavhengig
Yrke Røverhøvding
Spilt på Bra Plan
Raid VI
Spiller Kjetil Olsen

Ambrosius var 6. sønn av en lavere adelig familie i Ciran. Da han ikke hadden noen reell mulighet for å arve sin far ble han mer eller mindre tvunget inn i det militære liv. Etter at han var ferdig på krigsskolen endte han opp som Andreløytnant i den Ciranske hær. Noe arrogant kalte han de under sin kommando for Ambroserne, og han kom ofte i trøbbel på grunn av sitt temperament. Det verserte også rykter om at Ambrosius hadde tatt livet av en ung mann med bare nevene allerede som 15-åring.

Ambrosius og hans menn forsvant sporløst i tåka etter å ha blitt sendt på et fiktivt oppdrag for å holde ham unna bråk. Da tåka lettet var de ikke lenger i Ciran/Kiltan.

I de senere tider er Ambrosius mest kjent som en omvandrende røverhøvding i områdene i tidligere Lothbardien. Han henrettet de blant hans menn som ville forbli lojale til Kiltan, men én slapp unna. Ambrosius vil nok derfor aldri sette sin fot i Kiltan igjen. Ofte har han herjet nær grensa til Ulymar, og han er etter sigende så godt informert om bevegelsene til lovens lange arm at han alltid ligger et par skritt foran de som jager ham.