Agathe Sha-Cahtza

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Presentasjon

Agathe Sha-Cahtza er Jaktfører i Den althéiske hær.

Agathe er født inn i Sha-standen av to vel ansette jaktførere 15 år før Stjernefallet.

Hun kommer fra den lille fjelldalen Aga-Grus i Sil-Amara. Familien hennes, som de fleste andre fra Aga-Grus, holdt de gamle tradisjonene i hevd, og hun har også ført det videre. Hun ble tidlig utnevnt til jeger, og ble gift med Milo Sha-Cahtza da hun var 15. Dette ble ansett som et meget god avtale for hennes familie.

Hele hennes familie forsvant ved stjernefallet.

7 måneder etter stjernefallet fødte hun tvillingene Adonis og Adrasteia, dette ble sett på som et godt tegn for ekteskapet. Tvillingene er nå prester i hver sin orden. I tillegg har hun barna Seth (15) - nylig utnevnt jeger, Iason (11) og Ioanna (5). De to yngste er med Milo i Yl-Tarán.

For tiden tjenestegjør hun under Prokopis Tar-Andron som kaptein i Prinsesse Thaélis livgarde i Starvald. Hun er også ansvarlig for opplæringen av bueskytterne i Starvalds dronnings livgarde.

Det viste seg tidlig at Agathe kunne bevege seg i Eledyn relativt uhindret og hun ble derfor brukt til en del oppdrag her da hun var yngre.

Agathe ble trent av Theano Toula Sha-Saleh. Hun har reist ganske mye med Theron Sha-Zobena på oppdrag, bl.a. til Malderia og den malderiske tåkefronten før Sha-Éla ble opprettet.

Hun var med på opprettelsen av Sha-Éla i år 16 og er fungerer som Grønnpil når hun er der på oppdrag.