Aaldenberg borg

Fra VeiskilleWiki
(Omdirigert fra Aaldenberg)
Hopp til navigering Hopp til søk

Aaldenberg, mer riktig kalt Aaldenberg borg, ligger rett utenfor Meyn, og var i den gamle verden hertugdømmet Uder-Hopfens eneste litt større fort. Etter stjernefallet var det ikke lenger å finne. Nå ligger det bare en haug på stedet, men den minner i form ganske mye om det gamle fortet.

Aaldenberg er egentlig navnet på lenet Greven av Aaldenberg holdt fra borgen ved samme navn, men blir nå bare brukt om haugen. Lenet er nå under en nyadelsmann, som har forbudt for mye aktivitet i området. Grunnen til dette er de mange rapportene fra de lokale om underlige hendelser på stedet.

Etter stjernefallet, sies det, er det forsvunnet ting fra gårdene som ligger nærmest borgen. Ikke bare ting, men dyr... og noen ganger folk. Noen mener at om man drar ut til haugen om natta kan man høre et orkester spille den gamle Greven av Aaldenbergs favorittmusikk - men kanskje dette bare gjelder når månens er full. Noen påstår å ha sett det som må være grevens håndtlangere bevege seg - unaturlige forvridde former, på leting etter gudene vet hva.

Noen mener at Greven av Aaldenbergs skatter fortsatt ligger under steinen. Noen har sagt at noen har hørt at folk skal ha dratt ut for å grave - uten noen gang å komme tilbake.

Om det er noe i dette eller ikke er det selvfølgelig delte meninger om. Den lokale adelsmannen har forbudt for mye ferdsel, men det er kanskje bare for å forhindre hysteri. Men det er blitt nok prat om stedet til at Hertug Wilbert gikk med på å sende en utsending, en Gijslbert Quasten for å se på det. Den ofisielle rapporten indikerte ingenting spesielt annet enn noen litt underlige spor som muligens bare var lokal fauna. Gijslbert har bedt om mer tid til å studere stedet, men det har så langt ikke blitt noe av.