VeiskilleWiki:Ukens artikkel

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 16. jul. 2007 kl. 18:43 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Bytte ut artikler)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Ukens artikkel er en bolk på hovedsiden som blir oppdatert en gang i uken med de første avsnittene fra en utvalgt artikkel.

Alle kan være med på å bestemme hvilken artikkel som skal vises i ukene som kommer. Dersom du har et forslag til en artikkel kan du klikke her for å komme til ukeoversikten. Finn så den uken du ønsker å endre og klikk på "diskusjon"-lenken på undersiden av ukeartikkelen. Her kan du legge inn et forslag til en artikkel. Dersom det ikke er motforestillinger kan du klikke på "rediger"-lenken under ukeartikkelen og legge inn en liten snutt av den aktuelle artikkelen.

Det er lov å foreslå nye artikler for uker med artikler som alt har vært vist. Bruk diskusjonssiden til den aktuelle uken.

Artikler som er utvalgt til å vises på forsiden er merket med {{Forsideartikkel}}, og har en liten stjerne (Stjerne.png) øverst til høyre. De ligger også i kategorien Forsideartikler.

Denne ukens artikkel på hovedsiden ser slik ut:

Kaern: Rittmester av Malrids Sirkel, tronvokter av Malderia, og landets tronregent og de facto enehersker fra riften til år 15 etter.

Som med alle andre Riddere av Malrids Sirkel vet man lite om Kaerns bakgrunn og familie, og heller ikke mye om hans tid i Sirkelen før Riften. Natta tåka flommet over landet forsvant både kongen og Sirkelens daværende leder. Kaern tok kommandoen over sine svorne søsken, samlet en hær og holdt landet sammen. Hans løfte om å gjenopprette Malderia gjennom sitt ritt fra Malderon til lovstyrt land ble holdt i løpet av to år, og både i denne første perioden og de senere år hadde tronregenten et rykte for å være en stridslysten, viljesterk, karismatisk, kompromissløs, upolitisk og sterk leder som ved hjelp av sitt eget og sirkelens eksempel dro Malderia på beina igjen.