Hovedside

Fra VeiskilleWiki
Hopp til: navigasjon, søk

Velkommen til VeiskilleWikien

Veiskille er en setting, eller en fiktiv verden, som brukes til å spille rollespill og laiv i. Settingen er også benyttet i bokserien om Drakeguten av Asbjørn Rydland. En overordnet oversikt over settingen i sin helhet finnes på Veiskillesiden.

All informasjon om Veiskille kan legges ut her, fra roller, kulturer og sanger til bilder, dokumenter og annet.

For å redigere sider på Wikien må du opprette en bruker og være logget inn.
Bruk hele eller deler av ditt eget navn når du skal opprette en ny bruker.

Hvordan finner man frem:

Ukens artikkel (uke 26)

Kaern: Rittmester av Malrids Sirkel, tronvokter av Malderia, og landets tronregent og de facto enehersker fra riften til år 15 etter.

Som med alle andre Riddere av Malrids Sirkel vet man lite om Kaerns bakgrunn og familie, og heller ikke mye om hans tid i Sirkelen før Riften. Natta tåka flommet over landet forsvant både kongen og Sirkelens daværende leder. Kaern tok kommandoen over sine svorne søsken, samlet en hær og holdt landet sammen. Hans løfte om å gjenopprette Malderia gjennom sitt ritt fra Malderon til lovstyrt land ble holdt i løpet av to år, og både i denne første perioden og de senere år hadde tronregenten et rykte for å være en stridslysten, viljesterk, karismatisk, kompromissløs, upolitisk og sterk leder som ved hjelp av sitt eget og sirkelens eksempel dro Malderia på beina igjen.

Hva skjer fremover

Ingen planlagte hendelser.

Tips og triks

Aktuelt

Inlaiv nyheter

  • Sensommeren år 23 e.S blir det siste tomme tegnet i den magiske sirkelen fylt. Symbolet ser ut som en terning.
  • Høsten år 22 e.S dukker det opp et nytt symbol i mange tegninger av den magiske sirkelen. Symbolet er plassert mellom Dyret og Sønnavinden, og ser ut som et hjul.
  • Sommeren år 22 e.S starter et opprør mot kong Ion av Kastarundt. Omtrent samtidig blir det nytt liv i ryktet om gullfunn i samme område.
  • I år 22 e.S krones arveprins Pelessos til konge av Althéa.
  • Sommeren år 21 e.S utpekes Starvalds Dronning til "Star".
  • Tidlig på sommeren år 20 e.S. bryter det ut krig mellom Starvald og Uder-Hopfen! Krigen varer til vårparten år 21 e.S.
  • Monarka Amarie av Kroam dør uventet høsten år 19 e.S, og etterfølges av sin nærmeste rådgiver, Nerissa Oktavia Thessante.
  • Tidlig høst 19 e.S. kommer det frem at Hertug Wilbert van Uder har forlovet seg med en slektning av Kong Ciaran av Ulymar! De to rømte visstnok fra Ciarans hoff og reiste rundt i Ulymar på eventyr før de giftet seg, og er nå tilbake i Uder-Hopfen. Ciaran har gitt sin velsignelse til ekteskapet, og Ulymar og Uder-Hopfen er nå offisielt allierte.