Hovedside

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 30. jul. 2018 kl. 14:56 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Hva skjer fremover)
Hopp til: navigasjon, søk

Velkommen til VeiskilleWikien

Veiskille er en setting, eller en fiktiv verden, som brukes til å spille rollespill og laiv i. Settingen er også benyttet i bokserien om Drakeguten av Asbjørn Rydland. En overordnet oversikt over settingen i sin helhet finnes på Veiskillesiden.

All informasjon om Veiskille kan legges ut her, fra roller, kulturer og sanger til bilder, dokumenter og annet.

For å redigere sider på Wikien må du opprette en bruker og være logget inn.
Bruk hele eller deler av ditt eget navn når du skal opprette en ny bruker.

Hvordan finner man frem:

Ukens artikkel (uke 51)

Zantropia i verden
Zantropia er et svært lukket og mystisk land, som ikke slipper utenforstående innenfor fjellmurene sine. Det er svært få Zantropere som får lov til å reise utenfor landet, stort sett bare handelsfolk og politiske utsendiger med følge. Men i ny og ne kan man møte en og annen Zantropisk eventyrer på ferd på de underligste steder. De er et omgjengelig og åpent folk, men kan fort ansees som litt for vennlige. Mange i verden utenfor er mistenksomme til Zantroperne, av flere grunner. For det første høres dette overdådige landet som flyter over av luksus ut som det er for godt til å være sant. For det andre går det alle mulige skumle historier om landet, for eksempel at de holder slaver, at Keiserinnen blir tilbedt som en gudinne, og at hæren deres består av livsfarlige krigere som har gjort avtaler med mørke makter for å få seier i strid.

På tross av disse historiene handler både Althéa, Ulymar og Malderia med landet, og luksusvarer som silkestoffer, eksepsjonelt god kaffe, sjokolade og andre luksuriøse livsnødvendigheter er ofte importert derfra. Det har også versert rykter om at Kiltan driver storstilt handel av luksusvarer (spesielt eksotiske frukter) med Zantropia gjennom tåka med båt! for å unngå dyre karavaneavgifter i Malderia. Det meste av den vanlige handelen foregår i Trabusia, en by som ligger i passet på grensa mellom Althéa og Zantropia der også utlendinger får lov å slippe inn. Det finnes også en handelstasjon ved innhavet, Zahedan, der man kan kjøpe Zantropiske varer og få skyss med båter. Vil man lenger inn i landet må man sverge troskap til Keiserinnen og ta i mot hennes beskyttende merke. Alle Zantropere har en tatovering som merker dem som en av Keiserinnens undersåtter.


Hva skjer fremover

Det snakkes om flere laiver både mot slutten av 2018 og i 2019...

Tips og triks

Aktuelt

  • Laiven Andre Akt ble arrangert 15.-19. juli 2015
  • Så langt finnes det 1 106 artikler og 176 brukere på VeiskilleWikien.

Inlaiv nyheter

  • Sensommeren år 23 e.S blir det siste tomme tegnet i den magiske sirkelen fylt. Symbolet ser ut som en terning.
  • Høsten år 22 e.S dukker det opp et nytt symbol i mange tegninger av den magiske sirkelen. Symbolet er plassert mellom Dyret og Sønnavinden, og ser ut som et hjul.
  • Sommeren år 22 e.S starter et opprør mot kong Ion av Kastarundt. Omtrent samtidig blir det nytt liv i ryktet om gullfunn i samme område.
  • I år 22 e.S krones arveprins Pelessos til konge av Althéa.
  • Sommeren år 21 e.S utpekes Starvalds Dronning til "Star".
  • Tidlig på sommeren år 20 e.S. bryter det ut krig mellom Starvald og Uder-Hopfen! Krigen varer til vårparten år 21 e.S.
  • Monarka Amarie av Kroam dør uventet høsten år 19 e.S, og etterfølges av sin nærmeste rådgiver, Nerissa Oktavia Thessante.
  • Tidlig høst 19 e.S. kommer det frem at Hertug Wilbert van Uder har forlovet seg med en slektning av Kong Ciaran av Ulymar! De to rømte visstnok fra Ciarans hoff og reiste rundt i Ulymar på eventyr før de giftet seg, og er nå tilbake i Uder-Hopfen. Ciaran har gitt sin velsignelse til ekteskapet, og Ulymar og Uder-Hopfen er nå offisielt allierte.